WARNING

WARNING

 
 

PARADOKS: KRIG FOR FRED

Albumet du i dag hører er kun et virkemiddel. Det er et virkemiddel vi bruker for å kunne nå ut med noe enda større; et budskap. Hvor mye lenger kan vi ignorere utfordringene vår planet og menneskeheten står ovenfor? Hvor lenge skal vi få lov til å late som at vi gjør store nok grep?

Hvor mye tid har vi egentlig igjen før det er for sent?

 

Tiden renner ut. Derfor forundrer det oss at vi mennesker fortsatt kriger oss i mellom for makt, ære og ressurser. Skal vi klare å overleve vår egen grådighet, må vi først slutte å kjempe mot hverandre. For fire år siden satte vi oss som mål å få flere til våkne og få opp øynene for denne problematikken. Av menneskets syv sanser er synssansen den sterkeste. Vi visste derfor at om vi skulle lykkes med å røre noe i lytteren, var vi nødt til klare å bruke musikken til å skape levende bilder i deres indre sinn. Lite visste vi at målsettingen skulle bety fire lange år i vårt kalde kjeller-studio hvor vi forsøkte å forstå krig, kaos og elendigheten det fører med seg.

 

Resultatet er 12 filmatiske låter som hver representerer en utvalgt scene fra filmen vi kaller vårt konseptalbum. Sammen utgjør låtene en gjennomgående historie rundt et individ som går til krig for noe han tror på; fred.

Et paradoks i seg selv.

-

Stikkordene for Warning Warning er omfavnende strykere, skrikende synther og tunge rytmer. Dette, kombinert med paradokset krigføring for fred har resultert i et komplekst verk med dybde, kontrast og originalitet. 

 

Med slagmarken som sin scene, portrette​rer Warning Warning de følelser som oppstår i samfunnet og individet når livet står på spill. Deres hardtslående lydbilde høres ut som en sjelfull krig mellom det såre og det modige vi mennesker bærer inni oss.

 

Musikken blander fortid og fremtid i en ny og moderne musikalsk form som er unik for dagens musikk-Norge. For å virkelig bringe konseptet til live har bandet fått med seg Mike Hartung (miksing) og Chris Sansom (mastering) fra Propeller Music Division.

 

Klar for å lukke øynene, åpne ørene og føle noe nytt?